Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Μαχόμενη Δευτεροβάθμια: Δημόσια εκπαίδευση σε πλήρη διάλυση!!!


Μαχόμενη Δευτεροβάθμια: Δημόσια εκπαίδευση σε πλήρη διάλυση!!!


Τα σχολεία , πλην των πολλών και χρόνιων προβλημάτων τους, έχοντας επιπλέον και τα δεκάδες προβλήματα - επί συσσωρεύσει-των τριών τελευταίων μνημονιακών χρόνων εμφανίζουν εικόνα πλήρους διάλυσης.Τα μηνύματα που έρχονται από όλες τις μεριές της Ελλάδας είναι όχι απλά απογοητευτικά αλλά αποκαρδιωτικά.

Αρθρογράφος:

Μαχόμενη Δευτεροβάθμια

Στις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας δε, εικόνες νευρικής κρίσης, διοικητικοί σε ομαδική παράκρουση , προσπαθώντας να μπαλώσουν τρύπες σε ένα σχολείο-σουρωτήρι από κυβερνητικές αβλεψίες, καθυστερήσεις, λειψούς προγραμματισμούς, ηθελημένες ελλείψεις.

Σε πολλά δεν μπορούν να εξασφαλιστούν ούτε καθηγητές για τη διεξαγωγή των γραπτών/προφορικών εξετάσεων Σεπτεμβρίου!!! Πλήρης διάλυση!!!

Μετά από διαθεσιμότητες, , μετατάξεις, απολύσεις άφησαν τα σχολεία χωρίς καθηγητές που θα διενεργήσουν εξετάσεις ανεξεταστέων!!!

Επίσης, μετά την διαθεσιμότητα/απόλυση φυλάκων , φορτώνουν εκπαιδευτικούς με πολλαπλές εφημερίες, επιπρόσθετες εργατώρες, ξυπνήματα από τις 6, ανάμματα καλοριφέρ αργότερα (=αν υπάρχει πετρέλαιο),face controll στην κεντρική πύλη, παραμονή για ώρες στην κεντρική είσοδο για έλεγχο εισερχομένων/ εξερχομένων

.Τραγελαφικές καταστάσεις. Σε λίγο θα κάνουμε και χρέη καθαρίστριας.Από θαλαμοφύλακες στην καλλιόπη!!! Αυτό είναι το σχολείο που μας ετοιμάζουν.

Πότε, επιτέλους, οι γονείς θα τρίξουν τα δόντια στους δημοτικούς άρχοντες που αδρανούν; Πότε, επιτέλους, θα δοθεί λύση σε αυτά τα θέματα φύλαξης, ανοίγματος/κλεισίματος σχολείων, υγιεινής ;(γιατί και οι καθαρίστριες, σε πολλά σχολεία της χώρας είχαν εξαφανιστεί σήμερα)

Μην αναφερθούμε στο μπάχαλο του project στα Γυμνάσια (πώς θα γίνει , από ποιούς, πού) , στα μονόωρα μαθήματα που κάνουν τιραμόλα τους καθηγητές που τα διδάσκουν , στην πλήρωση θέσεων υποδιευθυντών (οι περισσότεροι απέδρασαν/συνταξιοδοτήθηκαν μετά τη μείωση του εφάπαξ), στο ωράριο διευθυντών και υποδιευθυντών που χρήζει περαιτέρω διευκρινίσεων.

Σήμερα, όλοι οι συνάδελφοι αντελήφθησαν γιατί τους προορίζουν.Φύλακες, επιστάτες, καθαριστές και οτιδήποτε άλλο εκτός από διδάσκοντες.Το θράσος και η κακότητα των παροικούντων στο υπουργείο Παιδείας δεν έχει τελειωμό.

Θα πάρουν την απάντηση στις συνελεύσεις μας ,τις επόμενες μέρες.Διογκώνεται καθημερινά το κύμα οργής και απόγνωσης που θα τους παρασύρει μαζί με τις απάνθρωπες πολιτικές τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.


αντιγραφή απο το alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου