Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΔΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.


                    ΟΔΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
 
 
ΝΑΙ συνάδελφοι ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ που πρέπει να διαβούμε. Σίγουρα δύσκολος και με πολλά εμπόδια, αλλά ο μόνος που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ. Χορτάσαμε από άσφαιρες τουφεκιές. Είναι Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ η κυβέρνηση και η τρόικα και για αυτό έχουν εξαπολύσει μια χυδαία επίθεση με συκοφαντίες και απειλές ενάντια στην προοπτική παρατεταμένου απεργιακού αγώνα των καθηγητών.

Συνάδελφοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι κάθε μέρα με μια νέα κυβερνητική ανακοίνωση παραγωγής «υπεραρίθμων»-διαθέσιμων για απόλυση, μαζί με τα εφιαλτικά για τη μεγάλη μαθητική πλειοψηφία «νέα σχέδια» για το Γυμνάσιο και τα  Λύκεια της «νέας Ελλάδας» της βαρβαρότητας.

 


ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ, ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ!! ΠΟΤΕ, ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ!!



Σε αυτή τη λαίλαπα απαντάμε με κλιμάκωση «48ωρη και να δούμε»; Μας δουλεύουν; Οι εμπνευστές της πρότασης ελπίζουν ότι η υπονομευμένη στα μάτια του κλάδου 48/ωρη θα λειτουργήσει διαλυτικά, ότι οι συνάδελφοι θα την αντιληφθούν ως «μία από τα ίδια» και δε θα ακολουθήσουν….

 ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ!!!

 

Συνάδελφοι είναι αλήθεια ότι έχουμε αργήσει. Η απόφαση του συνεδρίου της ΟΛΜΕ, για απεργία διαρκείας από την έναρξη της χρονιάς, θα έπρεπε να είχε οδηγήσει σε απεργία από τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη. Όμως, ο χειρισμός που έγινε από ορισμένες παρατάξεις στο ΔΣ της ΟΛΜΕ ώστε να μην καταλήξει σε εισήγηση, θέτει σε κίνδυνο την προοπτική της απεργίας διαρκείας.

 

Για να μην προσθέσουμε μια ακόμα διάσπαση στις προτάσεις κήρυξης απεργίας διαρκείας, θα υποστηρίξουμε την πρόταση για:

·        Απεργία διαρκείας με τη μορφή 5/μερων επαναλαμβανόμενων με έναρξη τη 16η Σεπτέμβρη.

 

·        Να δημιουργηθούν απεργιακές επιτροπές, όσο το δυνατόν πιο αποκεντρωμένες, με στόχο να φτάσουν στο επίπεδο του σχολείου. Οι απεργιακές επιτροπές αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες απεργιακής φρουράς, δημιουργίας πανό και παρεμβάσεων στην κοινωνία, δημιουργίας απεργιακών ταμείων, οργάνωσης εκδηλώσεων, αλλά και συναυλιών πολιτικής και οικονομικής στήριξης της απεργίας


ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ
ΠΕΜΠΤΗ 5/9 ΣΤΙΣ 7.30μμ στο 1ο ΓΕ.Λ.

 

              ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου