Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ


ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ!

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


ΝΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ  ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΞΕΣΗΚΩΜΩΝ!

 

Η φετινή έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν μοιάζει με καμιά από τις προηγούμενες. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του κλάδου μας, που το Σεπτέμβρη λείπουν συνάδελφοί μας από το σχολεία. Είναι η πρώτη φορά, που στην περιοχή μας 35 συνάδελφοι (2.100 σε όλη τη χώρα και προηγήθηκαν οι 10.000 αναπληρωτές) οδηγούνται στην ανεργία, μέσω της διαθεσιμότητας-απόλυσης και από την άλλη, οι μαζικοί τομείς που κλείνουν, διώχνουν χιλιάδες μαθητές έξω από τη δημόσια εκπαίδευση, όχι μόνο μακροπρόθεσμα αλλά και βραχυπρόθεσμα.

Οι εκπαιδευτικοί ζούμε την εποχή του τρόμου, καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι κάθε μέρα με μια νέα κυβερνητική ανακοίνωση παραγωγής «υπεραρίθμων»-διαθέσιμων για απόλυση, μαζί με τα εφιαλτικά για τη μεγάλη μαθητική πλειοψηφία «νέα σχέδια» για το Γυμνάσιο και τα  Λύκεια της «νέας Ελλάδας» της βαρβαρότητας.

 

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ


Με καταιγιστικούς ρυθμούς συνεχίζεται η επιβολή της σύγχρονης βαρβαρότητας, η φτώχεια, η καταπίεση και το ξεπούλημα της χώρας. Οι στοιχειώδεις όροι λειτουργίας της κοινωνίας και της χώρας έχουν ήδη ρημάξει και εγκαταλειφθεί στην επέλαση των λεγόμενων «δανειστών». Τα σχολεία, τα νοσοκομεία, οι πιο βασικές υπηρεσίες των δήμων, η πρωτοβάθμια περίθαλψη και η πρόσβαση του λαού στο φάρμακο, κάθε κοινωνική παροχή, ακόμα και στα ΑΜΕΑ, κάθε επίδομα υπερωρίας, νυχτερινών κ.ο.κ. είναι αποσαρθρωμένα, διαλυμένα, κομμένα! Μια ακήρυχτη αλλά κλιμακούμενη στάση πληρωμών στις πιο βασικές ανάγκες της ζωής του λαού είναι σε πλήρη εξέλιξη. Την ίδια ώρα η ανεργία πάει από άλμα σε άλμα, τα μικρομάγαζα καταστρέφονται μαζικά, η φτωχομεσαία αγροτιά πεινάει και ξεκληρίζεται, η φοροληστεία πνίγει όλο το λαό και οι πλειστηριασμοί έρχονται μαζί με τα νέα μέτρα ενός νέου μνημονίου, που απαιτεί  ο Σόιμπλε και προαναγγέλλει ο Σαμαράς, μέσω του  φερετζέ της ανάγκης πρωτογενούς πλεονάσματος.

Η κρίση χρέους και η δημοσιονομική κρίση, χρησιμοποιούνται μέσα από τα μνημόνια, ακριβώς για να συντριβούν τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων, που με αίμα κατακτήθηκαν τον 20ο  αιώνα.

 Επιπλέον, ζούμε την ανησυχητική συρρίκνωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, τον αυταρχισμό της διοίκησης, τον εξευτελισμό ακόμα και της τυπικής αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και έχουμε διακυβέρνηση με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και υιοθέτηση της ακροδεξιάς ατζέντας των φασιστών. Και όλα αυτά γίνονται στο φόντο πύκνωσης των σύννεφων πολέμου στην περιοχή, καθώς ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός ετοιμάζεται, μέσω της επέμβασης στη Συρία, να αιματοκυλίσει μια ακόμα χώρα, αλλά και να βάλει φωτιά σε ολόκληρη την περιοχή.

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΗ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ

Ø  Τα μέτρα, συνεχίζονται με ρυθμό πολυβόλου: απολύσεις, υποχρεωτικές μετατάξεις και μεταθέσεις παντού, δημιουργία τεχνητών υπεραριθμιών (και η «αξιολόγηση» περιμένει στη γωνία). Συνολική αιχμαλωσία, με φόντο την πρόθεση για πλήρες ξεδόντιασμα της έννοιας «μόνιμη και σταθερή δουλειά», ακόμα και αν θεωρητικά τη διατηρεί κάποιος. Η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε μόνο στη μέση της πορείας του πλήρους ξεθεμελιώματος οποιουδήποτε θύλακα μόνιμης και σταθερής δουλειάς και ότι οι απολύσεις θα είναι στην ημερήσια διάταξη: μαζικές ή κομματιαστές, άμεσες ή σταδιακές, παράλληλα με την πλήρη ελαστικοποίηση των συνθηκών των όποιων «μόνιμων» παραμείνουν.

Ø  Μαζί  προωθούνται και οι αντιδραστικές αλλαγές για το Λύκειο και την Τεχνική Εκπαίδευση. Μέσω των απανωτών εξεταστικών – ταξικών φραγμών από την Α’ Λυκείου (με θέματα κατά 50% από τράπεζα θεμάτων), η κυβέρνηση και οι εντολείς της στοχεύουν να συντρίψουν μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας και να πετάξουν μεγάλα τμήματά της έξω από την εκπαίδευση, σε δομές κατάρτισης και απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας. Τα μέτρα αυτά προστίθενται στην εντεινόμενη άθλια οικονομική κατάσταση των οικογενειών αλλά και στη συνολική απόσυρση του κράτους από μια σειρά υποχρεώσεις που είχε, σε σχέση με την παροχή στοιχειωδών συνθηκών δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης (βιβλία, μετακινήσεις κλπ.) Στόχος τους είναι να διαλύσουν οποιαδήποτε δομή, που είχε έστω και ψήγματα δωρεάν κοινωνικών παροχών: παιδεία – υγεία – δημοτικές υπηρεσίες, να κάνουν δώρο σε ιδιώτες τμήματα της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης.

Ø  Για να προωθηθούν όλα αυτά, εντείνεται όλο το κλίμα περιστολής στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, με επιστρατεύσεις, και κρατική όπως και εργοδοτική τρομοκρατία. Το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση και η τρόικα  είναι σαφές: «ο λαός δε δικαιούται να έχει δικαιώματα»!

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!

Στην καρδιά των αιτημάτων του αγώνα που ξεκινάμε, είναι οι διεκδικήσεις για εκπαίδευση και ουσιαστική, μόρφωση όλων των παιδιών, η διασφάλιση των κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, ασφάλιση, ρεύμα, νερό) δημόσια και δωρεάν παρεχόμενων, η απαίτηση για μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους, η υπεράσπιση της ελευθερίας  και του δικαιώματος του λαού να αποφασίζει αυτός για τις τύχες του, ενάντια  στα ανακοινωθέντα του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και την τακτική απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης μέσω των επιστρατεύσεων από την κυβέρνηση.

Κανένα παιδί και κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει από το σχολείο!

Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους!

·         Καμιά διαθεσιμότητα – υποχρεωτική μετάταξη – απόλυση, υποχρεωτική μετάθεση!

·         Κατάργηση του νόμου για τις μετατάξεις  και του ΠΔ για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις (μεταθέσεις και αποσπάσεις).

·         Να ανακληθούν τώρα οι διαθεσιμότητες – υποχρεωτικές μετατάξεις.

·         Να επανέλθουν οι τομείς και οι ειδικότητες της ΤΕΕ που καταργήθηκαν.

·         Διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.

·         Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών τώρα, για τη λειτουργία των σχολείων.

·         Ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, ειδικά των νεώτερων. Κατάργηση του ν. 4024/11

·         Καμιά μείωση συντάξεων (κύριων, επικουρικών, εφάπαξ)

 Ενάντια στους ταξικούς φραγμούς

Μόρφωση – εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, ουσιαστική, δημόσια και δωρεάν!

·         Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την αντιδραστική «αναδιάρθρωση» της εκπαίδευσης, γενικής και τεχνικής.

·         Όχι στον εξεταστικό μαραθώνιο, στην ιδιωτικοποίηση και στην πρόωρη κατάρτιση μετά το γυμνάσιο.

·         Όχι στην απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία μέσω της «μαθητείας».

·         Καμιά συγχώνευση – κατάργηση σχολείου!

·         Ανώτερο όριο 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις και 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια.

·         Απόσυρση του ΠΔ για την αξιολόγηση και του νόμου 4142/13 για τη  Αρχή Διασφάλισης  Ποιότητας.

·          Δωρεάν Υγεία και Ιατροφαρμακαυτική περίθαλψη για όλο το λαό

·         Όχι στο κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων

Ελευθερία, δικαιοσύνη, δημοκρατικά δικαιώματα στα σχολειά και στους τόπους εργασίας

·         Να καταργηθεί το καθεστώς της πολιτικής επιστράτευσης απεργών.

·         Παύση κάθε συνδικαλιστικής δίωξης. 

·         Καμιά δίωξη ενάντια στους αγωνιζόμενους.

·         Άμεση κατάργηση των νόμων για το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο (ν.4093/12 και 4057/12).

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ - ΕΕ – ΔΝΤ  ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΧΗΣ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

  • Απεργία διαρκείας με τη μορφή 5/μερων επαναλαμβανόμενων με έναρξη τη 16η Σεπτέμβρη, νέες γενικές συνελεύσεις 19 Σεπτέμβρη και συνέλευση προέδρων 21 Σεπτέμβρη. Επιπρόσθετα:

  • Να δημιουργηθούν απεργιακές επιτροπές τόσο Κεντρική, αλλά και όσο το δυνατόν πιο αποκεντρωμένες, με στόχο να φτάσουν στο επίπεδο του σχολείου. Οι απεργιακές επιτροπές αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες απεργιακής φρουράς, δημιουργίας πανό και παρεμβάσεων στην κοινωνία, δημιουργίας απεργιακών ταμείων, οργάνωσης εκδηλώσεων αλλά και συναυλιών πολιτικής και οικονομικής στήριξης της απεργίας
  • Οι ΕΛΜΕ που θα αποφασίσουν στις συνελεύσεις τους ότι κινούνται στην κατεύθυνση της απεργίας διαρκείας, να είναι σε συνεννόηση και να προσπαθήσουν να υλοποιήσουν την κατεύθυνση αυτή σε απευθείας συντονισμό μεταξύ τους, ως πρωτοβάθμια σωματεία, σε περίπτωση που η ΟΛΜΕ «τα στρίψει».
  • Περιφρουρούμε την υλοποίηση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων και την πιστή μεταφορά τους στη ΓΣ Προέδρων
  • Το Σάββατο 7/9 διαδηλώνουμε στη ΔΕΘ.
  • Δευτέρα 9/9 συζητήσεις σε όλα τα σχολεία συγκροτήσεις των απεργιακών επιτροπών. Το βράδυ παρέμβαση στο κέντρο της πόλης με υλικό που αφορά γονείς και μαθητές
  • Τρίτη 10/9 Εκδήλωση συζήτηση για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση όπου θα καλεστούν σύλλογοι γονέων και μαθητές, για ενημέρωση συζήτηση για τις αλλαγές που προωθεί το ΥΠΑΙΘ
  • Τετάρτη 11/9, στον αγιασμό, μοίρασμα φυλλαδίου στους μαθητές και συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι, στο κέντρο της πόλης.

 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!!!!

Η ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ, Η ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΝ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου