Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτή είναι η “νομιμότητα” του Υπουργείου!!!


                                                                                      Καρδίτσα   04/ 09 / 2013

ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ   


ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 3

ΤΗΛ. : 2441026197 – 27646                                ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε. Ν. Καρδίτσας

FAX : 24410 26197                                                      

                                                         

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αυτή είναι η “νομιμότητα” του Υπουργείου!!!

 

Σαν να μην έφταναν οι αλλεπάλληλες «ασύμμετρες» επιθέσεις που έχουν δεχτεί οι εκπαιδευτικοί, μαζί με τους άλλους εργαζομένους της χώρας, αυτό το καλοκαίρι, ήρθαν τελευταία ως ... «κερασάκι στην τούρτα» (της … εκδούλευσης) και οι ανακοινώσεις των μετατάξεων-αποσπάσεων καθηγητών και δασκάλων, για να μας πείσουν ακόμη μια φορά, ότι έννοιες όπως δικαιοσύνη και διαφάνεια παραμένουν άγνωστες στην Ελλάδα.

            Για μια  ακόμη φορά, λοιπόν, οι κυβερνώντες απέδειξαν τις ικανότητές τους στο ρουσφέτι, στην αυθαιρεσία και στην επέλαση του κομματικού κράτους. Μετακινήσεις εκπαιδευτικών χωρίς δημοσιευμένους αξιολογικούς πίνακες. Μετατάξεις με απλά δελτία τύπου, χωρίς καν να έχει συνεδριάσει το ΚΥΣΔΕ.  Δάσκαλοι σε διοικητικές θέσεις του Υπουργείου και σε Ν.Π.Δ.Δ., χωρίς καν να έχει ανακοινωθεί ότι υπήρχε τέτοια δυνατότητα. Πραγματικά, έχει κάθε δικαίωμα κάποιος να μιλήσει για πρωτόγνωρα πράγματα.

            Οι απίθανοι ιθύνοντες του Υπουργείου Παιδείας, που όλοι γνωρίζουμε τα ονοματεπώνυμά τους, δεν ακολούθησαν καν τις ίδιες τους τις αποφάσεις (σωστές ή λανθασμένες). Ενδεικτικά μιλώντας, καθώς οι «παρατυπίες» είναι πάμπολλες, ενώ είχε ανακοινωθεί ότι στις μετατάξεις θα ικανοποιηθούν πρώτα οι αιτήσεις όσων ήδη υπηρετούν στο οικείο ΠΥΣΔΕ (Καρδίτσας εν προκειμένω) κι έπειτα θα εξετασθούν (υποτίθεται με βάση τα μόρια) οι αιτήσεις όσων υπηρετούσαν εκτός νομού, παρουσιάσθηκε το φαινόμενο να έχουν μεταταχθεί σε υπηρεσίες της Καρδίτσας (Ι.Ε.Κ, Δ.Δ.Ε. κλπ.) άνθρωποι από άλλα ΠΥΣΔΕ, ενώ δεν ικανοποιήθηκαν αιτήσεις συναδέλφων που υπηρετούσαν από καιρό στο Νομό.  Γι' αυτό άλλωστε είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των ενστάσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής πανελλαδικά.

            Επίσης, ενώ από την αρχή το Υπουργείο είχε καταστήσει σαφές ότι εφόσον έγινε η αίτηση μετάταξης, δεν υπάρχει καν η δυνατότητα ανάκλησής της, εν τούτοις, δόθηκε η δυνατότητα σε ορισμένους να υποβάλλουν αίτηση ανάκλησης (κανονικά, με πρωτόκολλο, ως εξερχόμενο έγγραφο) και μάλιστα αφού είχαν ανακοινωθεί τα ονόματά τους !!!

            Όσον αφορά τώρα στην κατανομή των αποσπασμένων εκπαιδευτικών, κι εκεί τα πράγματα είναι τουλάχιστον παράξενα. Μιλάνε για εξορθολογισμό και στέλνουν επτά ανθρώπους σε ... Δημοτική Βιβλιοθήκη κωμόπολης. Παρόμοιες ξαφνικές «ανάγκες» εξυπηρετούνται και στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.), ενώ σ’ όλα τα προηγούμενα χρόνια οι πραγματικές ανάγκες καλύπτονταν με απόσπαση ενός εκπαιδευτικού. Εντυπωσιακός είναι κι ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα κληθούν να στελεχώσουν κάποια Ι.Ε.Κ. Κι όλα αυτά, την ώρα που λείπουν απ' τα σχολεία καθηγητές και δάσκαλοι.

Αλήθεια, αναρωτιόμαστε αν τα αντανακλαστικά των αρμόδιων για την τήρηση της νομιμότητας στη Δημόσια Διοίκηση είναι «επιλεκτικά» ή αλλιώς «αντανακλαστικά δύο ταχυτήτων», άλλοτε ακαριαία κι άλλοτε προκλητικά ράθυμα, ανάλογα με την «περίπτωση».

Καλούμε την πολιτεία, έστω και στο «και πέντε», να εξετάσει από την αρχή όλες τις αιτήσεις  μετατάξεων και αποσπάσεων, να τις θέσει υπ' όψιν των ΚΥΣΔΕ και ΚΥΣΠΕ και να φροντίσει να ικανοποιηθούν όσες περισσότερες γίνεται, με βασικούς γνώμονες την δικαιοσύνη, την ισονομία, τη διαφάνεια και -εν τέλει- την κοινή λογική!

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου