Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΟΥ !










1.     «Για το καλό μου»...ο μισθός μου μειώθηκε 30% με 40%

2.     «Για το καλό μου»...η φορολογία αυξήθηκε και τα χαράτσια ανανεώνουν τα ονόματά τους.

3.     «Για το καλό μου»...οι πρώτες υποχρεωτικές μετατάξεις –διαθεσιμότητες – απολύσεις έχουν ήδη ξεκινήσει.

4.     «Για το καλό μου»...το ωράριο έγινε κουρελόχαρτο στις εγκυκλίους του Υπουργείου της δήθεν Παιδείας.

5.     «Για το καλό μου»...τα σχολεία μένουν χωρίς εκπαιδευτικούς και χρήματα για λειτουργικές ανάγκες, με πρώτα θύματα τα ολοήμερα και την ειδική αγωγή

6.     «Για το καλό μου» ...το σύστημα υγείας διαλύεται, τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα συρρικνώνονται και το εφάπαξ κατάντησε ανέκδοτο.

 Κυβέρνηση και τρόικα εναλλάσσονται στους ρόλους του «καλού» και του «κακού» και οι δυο μαζί με ΕΕ και ΔΝΤ προσπαθούν να μας πείσουν πως δεν υπάχει άλλη λύση από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις. Πληρωμένοι κονδυλοφόροι του έντυπου και του ηλεκτρονικού τύπου ψεύδονται για την κατάσταση, συκοφαντούν όποιον αντιστέκεται και εκφοβίζουν τους θεατές των δελτίων  των 8.

Αλλά εμείς δεν είμαστε θεατές. Δεν μπορούμε να είμαστε θεατές:

-        στη διάλυση  της εκπαίδευσης, της ασφάλισης, της περίθαλψης

-        στην υποδούλωση του εργαζόμενου ή του άνεργου πια λαού και της νεολαίας

Δεν μπορούμε να είμαστε θεατές της γάγγραινας που εξαπλώνεται και που με τη βοήθεια των πουλημένων συνδικαλιστικών και άλλων ηγεσιών απειλεί την ύπαρξή μας.

Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να διαλύουν το σύλλογο, μετατρέποντάς τον σε πεδίο εξυπηρέτησης προσωπικών ή κυβερνητικών συμφερόντων, εναλλασσόμενοι σε κάθε είδους καρέκλες, χωρίς να λένε ένα «ΟΧΙ» στη διοίκηση, ενδιαφερόμενοι μόνο για προσωπικές εξυπηρετήσεις της μειωμένης πια πελατείας τους, για να κυριαρχεί το «εγώ θα τη βολέψω» και το «ωχ αδερφέ».

Πρέπει να προχωρήσουμε από το «ωχ αδερφέ!» στο «αδέλφια ΟΧΙ» στο «συνάδελφοι μαζί», για να υπερασπίσουμε την αξιοπρέπειά μας, διεκδικώντας σταθερές και μόνιμες εργασιακές σχέσεις, ασφάλιση, περίθαλψη και Δημόσια δωρεάν Παιδεία για όλους.

Γι’ αυτό δεν μπορούμε να αφήσουμε την ηγεσία της ΔΟΕ να υπονομεύει τη δημιουργία πανεκπαιδευτικού, πανεργατικού απεργιακού μετώπου με την απόφαση για 48/ωρη, στην ουρά της ανυπόληπτης ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ.

Γι’ αυτό και πρέπει αυτή η απεργία να μην δώσει επιχειρήματα σ’ αυτούς που θέλουν να είναι μια ακόμα τουφεκιά στον αέρα.

Γιατί πρέπει με τη συμμετοχή μας στη γενική συνέλευση του συλλόγου ν’ ανατρέψουμε τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ, ψηφίζοντας αγώνα διαρκείας μαζί με τους απεργούς της ΟΛΜΕ, αλλά κι όλους τους εργαζόμενους  του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε να είμαστε σ’ όλα τα αγωνιστικά ραντεβού των  κινητοποιήσεων, να συζητήσουμε στα σχολεία μας και την Πέμπτη 19/9 στις 6μμ στο 5ο Δημοτικό Σχολείο  να μη «σηκώσουμε τα χέρια ψηλά», αλλά «σηκώνοντας το χέρι μας» ν’ αποφασίσουμε:

1.     5/ήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες - Ενιαίο Εκπαιδευτικό Μέτωπο

2.     Να συγκροτηθεί απεργιακή επιτροπή για την υλοποίηση και την περιφρούρηση της απεργίας

3.     Να βγει κάλεσμα προς τους γονείς, ν’ απευθυνθούμε στην κοινωνία, ζητώντας αλληλεγγύη και συμπόρευση.

4.     Να συντονιστούμε μ’ όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση, για ν’ ανατραπεί αυτή η πολιτική

Για να φύγουν Τρόικες και Μνημόνια και να καθορίσει ο λαός με την πάλη του τις εξελίξεις

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου