Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Τώρα, όλοι μαζί , να δώσουμε δυναμικό παρόν στον αγώνα που ξεκινάει!


Τώρα,  όλοι μαζί , να δώσουμε δυναμικό παρόν στον αγώνα που ξεκινάει!

   Με εντυπωσιακά  ψηλά ποσοστά απεργιακής συσπείρωσης και αποφασιστικότητας, οι συνάδελφοι μας καθηγητές μπήκαν στην απεργιακή μάχη. Τα μαζικά και μαχητικά χαρακτηριστικά αυτού του αγώνα μας γεμίζουν αισιοδοξία, αλλά και μας θέτουν επιτακτικά το καθήκον να κινηθούμε αντίστοιχα σε συμπόρευση με τους συναδέλφους μας, καθηγητές.

    Τα επίσης μεγάλα ποσοστά της πρώτης ημέρας της 48/ώρης απεργίας, δείχνουν με τον ποιο ξεκάθαρο τρόπο την πραγματική θέληση των εκπ/κων της πρωτοβάθμιας  για αγώνα, παρά τις δυσκολίες που απορρέουν από την ξεπουλημένη κυβερνητική συνδικαλιστική τους ηγεσία. Να θυμίσω ότι δεκάδες μαζικές  γενικές συνελεύσεις ψήφισαν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, παρά την απουσία εισήγησης του Δ.Σ. της ΔΟΕ, παρά το μέτωπο ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ και τη αντίθετη πρόταση του ΠΑΜΕ σε ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ,παρά τη λάσπη των Μέσων  Μαζικής Παραπληροφόρησης, παρά την υποτίμηση  των αγωνιστικών δυνατοτήτων του κλάδου από όλους τους παραπάνω.

     Συνάδελφοι, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η χρονιά ξεκίνησε με τους χειρότερους όρους. Καθημερινά βλέπουμε, εξαέρωση των αποσπάσεων, διάλυση του ολοήμερου, υπονόμευση-διάλυση των Τμημάτων Ένταξης,<<υπεράριθμους>> και υποχρεωτικές μετακινήσεις ακόμα και όσων έχουν οργανική. Η δωρεάν εκπαίδευση διαλύεται, δε μένει τίποτα από τις εργασιακές σχέσεις που είχαμε έρχονται διαθεσιμότητα και απολύσεις  και στην πρωτοβάθμια. Όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι.150000 απολύσεις στο δημόσιο που είναι η εντολή της τρόικας, σημαίνει πως οι απολύσεις θα έρχονται κατά κύματα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες! Παρόλα αυτά, το Δ.Σ της ΔΟΕ θα προσπαθήσει να μείνει στη 48/ώρη τουφεκιά της ΑΔΕΔΥ κι ενώ καλεί γενικές συνελεύσεις, δε βάζει ολομέλεια προέδρων αλλά λέει ανερυθρίαστα: <<στείλτε με φαξ τις αποφάσεις και το Δ.Σ. θα αποφασίσει και θα πράξει ανάλογα>>!!! Γυρνάει επιδεκτικά την πλάτη στον κλάδο με στόχο να σπάσει το ηθικό μας.Να μην τους περάσει! Όσοι σήμερα, αυτή τη στιγμή, που είναι ώρα για πραγματικό αγώνα, μιλάνε συνεχώς για  τις δυσκολίες της μάχης, για τους όρους και τις προϋποθέσεις, σπέρνουν την απογοήτευση  στα μέλη τους και στους εκπαιδευτικούς, υποτιμούν τους δασκάλους και γενικά βρίσκουν χίλιες δύο δικαιολογίες για να μη στηρίξουν τον μεγάλο αγώνα που ήδη έχει ξεκινήσει στη δευτεροβάθμια.

      Όλοι αυτοί οι «γκουρού» της πολιτικής, με πρωτοπόρους πάντα ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ, που από το πρωί μέχρι το βράδυ προβλέπουν τη ματαιότητα των αγώνων αφού οι εξαθλιωμένοι δάσκαλοι δε μπορούν να αντέξουν μια παρατεταμένη μάχη, πρέπει να μπουν στο περιθώριο. Να τους διαψεύσουμε.

      Να είμαστε όλοι στη γενική συνέλευση ( Πέμπτη, 6 μ.μ στο 5ο Δημ.Σχολείο) και να σηκώσουμε τα χέρια  ψηφίζοντας συμπόρευση με τους καθηγητές και συγκρότηση απεργιακής επιτροπής. Καλούμαστε να μπούμε στον αγώνα, όχι για συμπαράσταση, αλλά γιατί κάθε μέρα διακυβεύεται η δουλειά μας και το δωρεάν δημόσιο σχολείο στο οποίο εργαζόμαστε. Εμείς ξέρουμε ότι ο αγώνας μας δε θα είναι εύκολος, δε θα είναι ένας «υγιεινός  περίπατος», ότι θα είναι σκληρός και μακροχρόνιος. Όμως και η κυβέρνηση έχει καταλάβει τι έχει απέναντί της.

         Όλοι στη Γ. συνέλευση αποφασισμένοι  για απεργιακό αγώνα διαρκείας. Να στελεχώσουμε τις απεργιακές επιτροπές-να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

                                ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ                    Νίκος Φιλίππου, δάσκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου