Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Συνέχιση της απεργίας για το επόμενο πενθήμερο.


Αγαπητές/-οί συνάδελφοι,

 

Με εξαιρετική επιτυχία ξεκίνησε ο απεργιακός αγώνας των εκπαιδευτικών. Η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική και τα συλλαλητήρια της Δευτέρας και της Τετάρτης σε όλη την Ελλάδα υπήρξαν από τα πιο μαζικά. Πολύπλευρες δράσεις με μαθητές, γονείς και εργασιακούς φορείς σε κάθε Δήμο έδωσαν ξεκάθαρη πολιτική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική και δημιούργησαν ήδη τις πρώτες προϋποθέσεις μιας ευρύτερης πολιτικο-συνδικαλιστικής συσπείρωσης που θα κατευθύνει στο εξής τις πολιτικές εξελίξεις.

Δίνουμε τώρα τη μάχη για παραπέρα κλιμακούμενη συμμετοχή στο απεργιακό μέτωπο και της ΑΔΕΔΥ και του ιδιωτικού τομέα.

Η γραμματεία της Αθήνας, συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα ομόφωνα αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας για το επόμενο πενθήμερο.

Επισημαίνουμε στη συνέχεια κάποια σημεία στα οποία πρέπει να δώσουμε στο εξής ιδιαίτερο βάρος εξής:

Α. Άμεσα το πρωί της Παρασκευής από όλες τις ΕΛΜΕ της χώρας  να καλέσουμε τους γονείς, τους μαθητές/μαθήτριες και κάθε πολίτη σε κοινό συλλαλητήριο στο κέντρο κάθε πόλης.

Β. Να διοργανώσουμε πανεκπαιδευτικά - παλλαϊκά συλλαλητήρια τη Δευτέρα σε κάθε πόλη.

Γ. Να πραγματοποιήσουμε ανοιχτές συγκεντρώσεις και συζητήσεις για το δημόσιο σχολείο και τα προβλήματά του από όλους τους φορείς

Δ. Να διοργανώσουμε συλλαλητήρια την Τετάρτη με ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με ιδιαίτερο βάρος στα δημόσια κοινωνικά αγαθά (παιδεία-υγεία-ρεύμα-νερό-συγκοινωνίες), φόρους κ.ά.

Τονίζουμε ότι ο αγώνας μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο. Έχει μεγάλη σημασία για την περαιτέρω πορεία του, ακριβώς σε αυτή τη συγκυρία,  οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ στις συνελεύσεις να εμφανιστούμε ενιαίες και αρραγείς, στηρίζοντας την πρόταση της συνέχισης των κινητοποιήσεων με το επόμενο πενθήμερο. Μια τέτοια εικόνα θα επηρεάσει θετικά τους/τις συναδέλφους μας και θα τους στηρίξει ηθικά ενόψει των κινητοποιήσεων της επόμενης εβδομάδας. Αντίθετα, η τυχόν διαφοροποίηση βασικών συνδικαλιστικών στελεχών μας στις επικείμενες Γ.Σ. θα καλλιεργήσει σύγχυση ανάμεσα στους/τις συναδέλφους και θα έχει τελικά αρνητικές επιπτώσεις στις περαιτέρω εξελίξεις.

Η γραμματεία των ΣΥΝΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου