Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ο «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» για την “αξιολόγηση” στο Δημόσιο



Ο «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» για την “αξιολόγηση” στο Δημόσιο

 

Με αφορμή τις διατάξεις που παγιώνουν την δήθεν “αξιολόγηση” των δημοσίων υπαλλήλων που θεσμοθετήθηκαν με το Ν. 4250/2014, ο οποίος ψηφίστηκε προ ημερών στη Βουλή, ο «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» επισημαίνει τα εξής:

Με το νέο αυτό νόμο που η συγκυβέρνηση ανερυθρίαστα ψήφισε “για το καλό της χώρας”, εκατοντάδες χιλιάδες επιπλέον δημόσιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, αφού ουσιαστικά θεσμοθετεί και παγιώνει τη διαδικασία απολύσεων στο Δημόσιο και ρίχνει πιο χαμηλά τους ήδη πετσοκομμένους σήμερα μισθούς.

Με όχημα το καινούργιο σύστημα “αξιολόγησης” η συγκυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει καταλόγους με δεκάδες χιλιάδες δήθεν ακατάλληλους υπαλλήλους επιδιώκοντας να τους οδηγήσει στην απόλυση. Για το λόγο αυτό, οριοθετεί αυθαίρετα και εκ των προτέρων, λες κι έχουν κληρονομικό χάρισμα, το ποσοστό των υπαλλήλων που θα πρέπει υποχρεωτικά να κριθούν ως ανεπαρκείς στο 15% του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.

Στη Θεσσαλία οι δημόσιες υπηρεσίες είναι από καιρό αποδεκατισμένες και εάν κάποιος είναι υπαίτιος για τη μη παροχή των βέλτιστων υπηρεσιών στο κοινό, αυτός είναι αποκλειστικά και μόνο η κυβέρνηση, που δε στελεχώνει με το απαραίτητο προσωπικό όλα τα νευραλγικά πόστα. Είναι σαφές ότι η απώλεια κι άλλων υπαλλήλων δε θα αναβαθμίσει καμία λειτουργία των υπηρεσιών, ούτε θα προσφέρει στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Τουναντίον, ο στόχος τους είναι διττός: αφενός η μισθολογική καθήλωση και απόλυση μέρους των εργαζομένων ώστε αύριο να πανηγυρίσουν ένα νέο “πρωτογενές πλεόνασμα” από τη μείωση του μισθολογικού κόστους, και αφετέρου η σταδιακή παραχώρηση των υπηρεσιών σε ιδιώτες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες και την ποιότητα των υπηρεσιών που θα παρέχονται.

Καλούμε όλους τους προϊσταμένους και διευθυντές της Θεσσαλίας να μη γίνουν συμμέτοχοι στο “έγκλημα” και να αρνηθούν μαζικά να παίξουν το ρόλο του αξιολογητή-κριτή των υπαλλήλων στις υπηρεσίες ευθύνης τους και δεσμευόμαστε ότι ως νέα Περιφερειακή Αρχή θα σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες τους, πιέζοντας μαζί τους ώστε το μέτρο να μην εφαρμοστεί. Με αφορμή και τη μεθαυριανή επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ο «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» έχει από καιρό διαλέξει πλευρά: με τον κόσμο της εργασίας, κόντρα σε όποιον επιχειρεί να στερήσει από τους εργαζομένους το δικαίωμα σε μία αξιοπρεπή ζωή.

 

Το Γραφείο Τύπου

Λάρισα, 29.4.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου