Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ



 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ: Προωθούν κατάργηση της απεργίας και του συνδικαλισμού

Tην έντονη αντίδραση του υπεύθυνου τομεάρχη εργασιακών του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Στρατούλη προκάλεσαν οι προωθούμενες αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, θέμα που φέρνει στη δημοσιότητα σήμερα το Εθνος με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του.

Ο κ. Στρατούλης καταγγέλλει απόπειρα κατάργησης των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της απεργίας και του συνδικαλισμού και επαναφορά ήδη καταργημένων αντεργατικών νόμων.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημ.Στρατούλη:

Η κυβέρνηση προωθεί την κατάργηση της απεργίας και του συνδικαλισμού­­

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να τσακίσει τις λαϊκές αντιστάσεις στις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές της και για να επιβάλλει στο λαό μας προς όφελος των κερδών της εγχώριας οικονομικής ολιγαρχίας και των ξένων «επενδυτών» μισθούς Κίνας και εργασιακές σχέσεις Ουγκάντας, συνεχίζει τον αυταρχικό κατήφορό της, που δεν έχει τέλος, βάζοντας σε διακινδύνευση πλέον και την ίδια τη δημοκρατία στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου μετά την ουσιαστική κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος των εργαζομένων για συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την αντιμετώπιση των απεργιών με πολιτικές επιστρατεύσεις, δικαστικές απαγορεύσεις και καταστολή, προωθεί, μετά τις ευρωεκλογές και μέχρι το τέλος του 2014, με νόμο την κατάργηση των επίσης συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της απεργίας και του συνδικαλισμού. Στην ουσία, νεκρανασταίνει τον αντισυνδικαλιστικό νόμο 330/1976, το απεργοκτόνο άρθρο 4 του νόμου 1365/83, που ίσχυε μόνο για το δημόσιο τομέα, καθώς και το δικαίωμα των εργοδοτών για ανταπεργία, δηλαδή αντεργατικούς νόμους που καταργήθηκαν μετά από μεγάλους αγώνες των εργαζομένων και του λαού μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο το λαό να δώσουν στα νέα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης την απάντηση που της αρμόζει με τους αγώνες αλλά και με την ψήφο τους στις ερχόμενες τριπλές εκλογές. Να δώσουν τόσο μεγάλο πολιτικό προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην μπορούν να συνεχίζουν να κυβερνούν ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, και ουσιαστικά η τρόικα ούτε για μια μέρα. Για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και να διώξουμε την τρόικα και τα μνημόνιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου