Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ… ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΟΙ ΤΟΥ ΝΤΟΝΜΠΑΣ.



(Τετ.30/4/14 -14:00)

Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό του Ελληνικού τα αντικειμενικά ΜΜΕ έχουν ξεκινήσει μια σταυροφορία κατά της δημοτικής αρχής του Ελληνικού.
Ακόμη δεν υπάρχει πόρισμα και δεν έχει τελειώσει η νόμιμη διαδικασία έρευνας των συνθηκών όμως η απόφαση έχει ληφθεί. Μάλλον τυχαίο ότι η συγκεκριμένη αρχή αντιδρά σε ένα σκάνδαλο δισεκατομμυρίων.
Η κυβέρνηση (μέσω ΤΑΙΠΕΔ) έχει παραχωρήσει το πάρκο του Ελληνικού στη Lamda Development, (του Ομίλου Λάτση). Αρχικά το τίμημα ήταν 915 εκ. Στην συνέχεια δηλώθηκε ότι θα δοθεί το 1/3 του ποσού και το υπόλοιπο σε βάθος χρόνου, (άτοκα), ενώ ο «επενδυτής» μπορεί να πουλήσει μέρος της έκτασης. Άρα η Lamda Development θα αγοράσει το Ελληνικό με μηδενική δαπάνη.
Η πραγματική αξία του Ελληνικού είχε αποτιμηθεί με αγοραίες τιμές σε πάνω από 13 δις. ενώ το κόστος των συνοδών έργων της επένδυσης, (που πληρώνει το δημόσιο) ανέρχεται σε 2 δις.
Προφανώς πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο και τα ΜΜΕ δεν διστάζουν να εκμεταλλευθούν ακόμη και τον τραγικό θάνατο ενός παιδιού για να το συγκαλύψουν.
Την ίδια στιγμή στα έργα των «εθνικών εργολάβων» -και όχι μόνο- συντελείται ακόμη ένα διαρκές έγκλημα που αποσιωπάται από τα, τόσο επιλεκτικά στην ευαισθησία τους, Μέσα.
Παρ' όλη την ελλιπή καταγραφή,(αρχεία υπάρχουν μόνο για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ), τα στοιχεία δείχνουν ότι κάθε 2 ώρες συμβαίνουν 3 εργατικά «ατυχήματα» και κάθε 3 ημέρες ένας εργαζόμενος χάνει τη ζωή του . Από το 1999 έως το 2012, 1.700 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους. Κανένα δελτίο ειδήσεων δε μίλησε ποτέ γι αυτούς. 1700 νεκροί.
Το αίμα των εργαζομένων δεν είναι μία απλή στατιστική καταγραφή. Η εντατικοποίηση της εργασίας ευθύνεται για το έγκλημα, με πρόσχημα τα «μνημόνια» ή την «οικονομική κρίση» και ελέω της νομικής θωράκισης από το κράτος και της απόλυτης omerta από την πλευρά των κυρίαρχων ΜΜΕ.
Το καπιταλιστικό κέρδος πίσω από τα εκατοντάδες θανατηφόρα ατυχήματα, το κέρδος πίσω από τις χιλιάδες των αυτοκτονιών ή τις χιλιάδες των έμμεσων θανάτων (είτε λόγω της διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του συστήματος υγείας -που προωθεί ο κοινωνιοπαθής υστερικός τηλεβιβλιοπώλης- είτε λόγω της φτωχοποίησης).
Αλλά στην Ελλάδα του 2014 ένα έγκλημα μπορεί και να γίνει ακόμη και για πιο ευτελή ποσά. Για 1,4 ευρώ μπορεί να συμβεί ο τυχαίος θάνατος ενός παιδιού δίχως εισιτήριο.
Το κέρδος πίσω και από το διαρκές έγκλημα της χρηματοδότησης του φασισμού στο λιμάνι της αγωνίας και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στο Porto Leone.
Το κέρδος και πίσω από το πιο μεγάλο έγκλημα, αυτό του πολέμου.
Σε μια συγκλονιστική επιστολή και ένα μνημείο ταξισυνειδησίας, οι ανθρακωρύχοι του Ντονμπάς γράφουν απευθυνόμενοι στους ανθρακωρύχους της ΕΕ :
«Η τελευταία απόφαση του Λονδίνου και του Βερολίνου για την επαναλειτουργία 60 ανθρακωρυχείων της Αγγλίας και των ορυχείων της περιοχής Ρουρ, έβαλε σε ημερησία διάταξη το ζήτημα της ύπαρξης των ανθρακωρυχείων και των μεταλλουργικών εργοστασίων της Ουκρανίας και της λεκάνης της Σιλεσίας στην Πολωνία. Το Λονδίνο και το Βερολίνο δεν θέλουν ανταγωνιστές.
Η τωρινή κυβέρνηση της Ουκρανίας εκτελώντας εντολές της Ε.Ε. , εξαγορασμένη με το ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, προσπαθεί με κάθε τίμημα να συντρίψει τον πληθυσμό της ανατολικής Ουκρανίας με σκοπό να εγκαταστήσει στο Ντονμπάς ένα σκληρό αστυνομικό καθεστώς, το οποίο θα βοηθήσει το Κίεβο να προχωρήσει στο κλείσιμο των ανθρακωρυχείων, όπως δήλωσε ο Γιατσενιούκ στις 26 Μαρτίου του 2014.
Έτσι λοιπόν, η λεγόμενη "αντιτρομοκρατική επιχείρηση" ενάντια στους "τρομοκράτες" και "υπερασπιστές" της ανατολικής Ουκρανίας, από τις ειδικές δυνάμεις "Ωμέγα", "Ιαγουάρος", "Πάνθηρας" , του στρατού και της εθνικής φρουράς , είναι μια προετοιμασία των μελλοντικών δράσεων ενάντια σε σας, ανθρακωρύχοι της δυτικής Ουκρανίας και της Σιλεσίας. Τα ανθρακωρυχεία σας παίρνουν σειρά για αφανισμό.
Μόλις συντρίψουν εμάς, τους ανθρακωρύχους του Ντονμπάς, θα τιμωρήσουν εσάς, ανθρακωρύχοι της δυτικής Ουκρανίας και της Σιλεσίας. Ειδικά για τον πόλεμο εναντίον σας , ανθρακωρύχοι της Σιλεσίας, η κυβέρνηση της Πολωνίας ζητά την εγκαθίδρυση διεθνών στρατιωτικών δυνάμεων στο έδαφος της Πολωνίας.
Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, εμείς, οι ανθρακωρύχοι του Ντονμπάς, απευθυνόμαστε σε σας, τους ανθρακωρύχους της δυτικής Ουκρανίας και τους ανθρακωρύχους της Σιλεσίας με μία πρόταση: να ενώσουμε τις προσπάθειες στον αγώνα ενάντια στα εγκληματικά σχέδια της τωρινής κυβέρνησης της Ουκρανίας και της Πολωνίας να κλείσουν τα ανθρακωρυχεία του Ντονμπάς, του Τσερβονογκράντ, της Σιλεσίας, και να ρίξουν εμάς, τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας στην ανυπαρξία για χάρη της ηγεσίας της Ευρωπαικής Ένωσης».
Μην περιμένετε να ακούσετε γι αυτή την επιστολή στα κυρίαρχα ΜΜΕ.
Όπως μην περιμένετε να ακούσετε ποτέ για τον Σταμάτη Διπλάρη, πατέρα δυο ανήλικων παιδιών, που έπεσε νεκρός στο εργοτάξιο του Άκτωρα στην Πύλο. Αυτοί οι νεκροί δεν έχουν ποτέ ονοματεπώνυμο.

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου