Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

27 Νοέμβρη: ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ, ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!


 
 
 
27 Νοέμβρη: ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ, ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!


Η αγωνιώδης προσπάθεια της κυβέρνησης να μας πείσει ότι τα μνημόνια τελείωσαν, ότι οδεύουμε ολοταχώς προς την ανάπτυξη συγκρούεται με τη σκληρή πραγματικότητα της ανεργίας κοντά στο 30%, των χιλιάδων απολύσεων κάθε μήνα στον ιδιωτικό τομέα, των δραματικών μειώσεων μισθών, του κλεισίματος νοσοκομείων και της κατάργηση της δωρεάν περίθαλψης, των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις, των αβάσταχτων φόρων, των επιστρατεύσεων, των απαγορεύσεων διαδηλώσεων- απεργιών, της φασιστικοποίησης, της άγριας καταστολής των λαϊκών αγώνων. Και η επίθεση δεν έχει τέλος…

4Το τρίτο μνημόνιο ή όπως κι αν ονομάσουν το νέο μηχανισμό που ετοιμάζουν δεν μπορεί να κρύψει το ζοφερό μέλλον που επιφυλάσσουν τρόικα, ΔΝΤ, ΕΕ και κυβέρνηση για τον λαό μας.

4Το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό με την ενοποίηση των Ταμείων θα ισοπεδώσει τα όποια ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει.

4Το νέο μισθολόγιο θα εξισώσει το μισθό του δημοσίου με αυτόν στον ιδιωτικό τομέα και θα τον συνδέσει με την αξιολόγηση.

4Οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί ακόμα και για την πρώτη κατοικία είναι προ των πυλών.

4Ο νέος συνδικαλιστικός νόμος θα σημάνει περιορισμούς στο δικαίωμα στην απεργία και ασφυκτικό κρατικό έλεγχο στα σωματεία.

 Στο χώρο της εκπαίδευσης:

• Οι πρώτες διαθεσιμότητες - απολύσεις αποτελούν πια γεγονός (δεκάδες συνάδελφοι έχουν σταματήσει να πληρώνονται)- ευθύ χτύπημα του δικαιώματος στην μόνιμη και σταθερή δουλειά.

• Η αυτοαξιολόγηση έχει προχωρήσει και η αξιολόγηση μάς «χτυπά την πόρτα». Η εφαρμογή της θα σημάνει κατηγοριοποίηση σχολείων, παραγωγή νέων διαθέσιμων- προς απόλυση συναδέλφων, ισόβια τρομοκρατία και πειθάρχηση, μισθούς πείνας.

• Το Νέο Λύκειο με την κακόφημη τράπεζα θεμάτων έχει μπει από πέρσι σε εφαρμογή χτυπώντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, ενισχύοντας τους ταξικούς φραγμούς στο σχολείο, στέλνοντας χιλιάδες μαθητές στη μαθητεία, στην απλήρωτη εργασία.

• Οι πρόσφατες δηλώσεις Λοβέρδου περί «εθελοντών» που θα καλύψουν τα χιλιάδες κενά στα σχολεία, οι νέες συγχωνεύσεις τμημάτων που ετοιμάζονται, οι δηλώσεις Σαμαρά για σύνδεση της αξιολόγησης με τις επιδόσεις των μαθητών δείχνουν ότι κατήφορος δεν έχει τέρμα.

 
Συνάδερφοι, ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δρόμο του μαζικού, παρατεταμένου και καλά οργανωμένου απεργιακού αγώνα. Όλοι μαζί, μέσα στα σωματεία μας, να παλέψουμε για εργασία - σπουδές – δημοκρατικά δικαιώματα. Κόντρα σε λογικές ανάθεσης. Μακριά από εκλογικές αυταπάτες που καλλιεργούν όσοι ευελπιστούν σε κυβερνητικούς θώκους και γι’ αυτό θέλουν να απομακρύνουν τους εργαζόμενους από το δρόμο του αγώνα. Ενάντια σε λογικές που θεωρούν τις απεργίες αναποτελεσματικές, που διαδίδουν πως «ο κλάδος δεν αντέχει», πως «δεν είναι καιρός για κλαδικούς αγώνες».

 Να διαψεύσουμε και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΟΛΜΕ-ΔΟΕ που προσπαθούν να κρύψουν πίσω από το “ο κόσμος δεν τραβάει” τη δικιά τους παραίτηση, στοιχίζονται πίσω από την ΑΔΕΔΥ και αρνούνται να κατεβάσουν εισήγηση που να καλεί τον κλάδο σε συνελεύσεις.

 Η ΑΠΕΡΓΙΑ της 27ης Νοέμβρη ας αποτελέσει την πιο αποστομωτική απάντηση! Ας σημάνει το άνοιγμα ενός νέου κύκλου κινητοποιήσεων. Φυσικά, μια 24ωρη απεργία δεν αρκεί για να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα, μπορεί ωστόσο να γίνει το έναυσμα για να έρθουν ξανά στο προσκήνιο οι απαιτήσεις και οι ανάγκες μας. Να σπάσει ο φαύλος κύκλος της υποταγής και της συνεχούς υποχώρησης.

Όχι στις διαθεσιμότητες - απολύσεις. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Όχι στη αξιολόγηση – υποταγή
Αυξήσεις σε μισθούς -συντάξεις
Όχι στο νέο Λύκειο - Πάλη ενάντια στους ταξικούς φραγμούς.
Να μην περάσει ο νέος αντισυνδικαλιστικός νόμος
   

deltioake.blogspot.com                                                                                                                                                  Νοέμβρης 2014

 

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου