Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

Για την αξιολόγησή μου

Για την αξιολόγησή μου

 
<< Σχετικά με την κλήση μου να συμπληρώσω τις φόρμες της περίφημης “αξιολόγησης” ως Πληροφορικός, Υπεύθυνος του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Καρδίτσας, έχω -συνοπτικά- να δηλώσω ότι:

Μιλάει για “αξιολόγηση” μια Κυβέρνηση η οποία:

- Έχει διορίσει Γυμναστές, Θεολόγους μέχρι και Ιχθυολόγους για να διδάσκουν Πληροφορική στη Δευτεροβάθμια, αγνοώντας έτσι εντελώς το ίδιο αυτό το βασικό πτυχίο ενός εκπαιδευτικού.

- Γεμίζει τα σχολεία με πανάκριβα “φορητά εργαστήρια” Πληροφορικής και ζητάει να κάνουμε οικονομία στα ... αναλώσιμα ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει καν η δυνατότητα να θερμανθούν επαρκώς οι αίθουσες!

- Ζητάει από εκπαιδευτικούς να εργάζονται αμισθί (όπως άραγε οι ίδιοι οι Υπουργοί;)

- Ορίζει σε θέσεις Διοίκησης “εκπαιδευτικούς” που έχουν διδάξει ελάχιστα έως καθόλου σε σχέση με τους διοικούμενους κι άρα γνωρίζουν λιγότερα απ' αυτούς για τα προβλήματα στην “αίθουσα”. Ταυτόχρονα μάλιστα, στις ακόμα “υψηλότερες” θέσεις βρίσκονται άνθρωποι που ουδέποτε χρειάστηκε να εργασθούν.

- Μας ζητά να κάνουμε τη δουλειά μας χρησιμοποιώντας άχρηστα έως επικίνδυνα “εργαλεία”.

Ενδεικτικά :

·         Προγράμματα σπουδών που διώχνουν τα παιδιά απ' τα σχολεία.
·         Βιβλία που είναι αδύνατο να διδαχθούν στον διαθέσιμο χρόνο ή -όταν πρόκειται για εργαστηριακά μαθήματα- δεν έχουν καμιά σχέση με το εργαστήριο.
·         Ωρολόγια προγράμματα που μετατρέπουν τον εκπαιδευτικό σε μαραθωνοδρόμο, ώστε να προλαβαίνει καθημερινά να είναι στην ώρα του σε καθένα απ' τα σχολεία που υπηρετεί, και άλλα.

Με λίγα λόγια ζητούν από κάποιον να σκαλίσει ένα χωράφι χρησιμοποιώντας... πιρούνι και μετά του λένε ότι θα βαθμολογηθεί ανάλογα με την αποτελεσματικότητά του. ( Κι όμως, οι εκπαιδευτικοί της χώρας μας κάνουν το καλύτερο που μπορούν! )
 
Εν τέλει, σε μια εποχή που ο,τιδήποτε Δημόσιο και κυρίως η Υγεία και η Παιδεία βάλλονται πανταχόθεν, το να μιλάς για “αξιολόγηση” είναι σαν να τοποθετείς τσιρότο στο τρυπημένο δάχτυλο κάποιου που έχει δεχθεί σφαίρα στο στήθος.

Αισθάνομαι λοιπόν ότι η όλη διαδικασία προσβάλλει την αξιοπρέπειά μου ως πολίτη, ως εκπαιδευτικού και ως επιστήμονα και δεν συμμετέχω σ' αυτήν, κάνοντας χρήση της απεργίας-αποχής που έχει κηρύξει το Σωματείο μου.

Φώτης Ε. Αλεξάκος

Υπεύθυνος ΚΕΠΛΗΝΕΤ Καρδίτσας >>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου