Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Δελτίο τύπου από την κινητοποίηση στην Α’ Διεύθυνση των συλλόγων εκπ/κων Α’ Αθήνας, Α’ Αθηνών, «ΑΘΗΝΑ», «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», «ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ», «ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ»


Δελτίο τύπου από την κινητοποίηση στην Α’ Διεύθυνση των συλλόγων εκπ/κων Α’ Αθήνας, Α’ Αθηνών, «ΑΘΗΝΑ», «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», «ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ», «ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ»

 

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τα εκπαιδευτικά σωματεία στην Α’ Διεύθυνση Αθήνας

………………………………………………………………………………………

 

Στη συνέχεια έθεσαν συγκεκριμένα ερωτήματα:

1. Μπορεί ο/η διευθυντής/ντρια, προϊσταμένη/ος της σχολικής μονάδας να κάνει οποιαδήποτε ανάρτηση στο παρατηρητήριο όταν ο σύλλογος διδασκόντων δηλώνει απεργία-αποχή και λόγω αυτού δεν προχωρούν οι διαδικασίες της αυτοαξιολόγησης;

2. Ο προγραμματισμός που αποφασίστηκε από τους συλλόγους διδασκόντων στην αρχή της σχολικής χρονιάς και που αφορά τον πάγιο ετήσιο σχεδιασμό της σχολικής μονάδας, μπορεί να θεωρηθεί ως απόφαση που σχετίζεται με την αυτοαξιολόγηση και να αναρτηθεί στοπαρατηρητήριο;
Οι απαντήσεις της Διευθύντριας Εκπαίδευσης:

 Με βάση τη σχετική νομοθεσία οι αναρτήσεις στο παρατηρητήριο πρέπει να είναι αποφάσεις του συλλόγου διδασκόντων – δεν αποτελούν ατομικό καθήκον του διευθυντή. Δεν δικαιούται ο διευθυντής/ντρια να παραβιάζει την απόφαση του συλλόγου διδασκόντων. Όσες συνεδριάσεις για τον ετήσιο προγραμματισμό έγιναν στην αρχή του χρόνου, λόγω του γεγονότος ότι πραγματοποιήθηκαν με βάση άλλη εγκύκλιο, δεν μπορούν να θεωρηθούν συνεδριάσεις που αφορούν την εγκύκλιο «Υλοποίηση της Αξιολόγησης του Εκπ/κου Έργου της σχολικής μονάδας- Διαδικασίες αυτοαξιολόγησης κατά το σχολικό έτος 2014-2015». Ως εκ τούτου οι αποφάσεις εκείνων των συλλόγων διδασκόντων δεν μπορούν να αναρτηθούν στο παρατηρητήριο. Οι σύλλογοι διδασκόντων χρειάζεται να συνεδριάσουν εκ νέου με βάση την εγκύκλιο που αφορά την αυτοαξιολόγηση κι τότε θα αποφασίσουν τι κάνουν με τον ετήσιο προγραμματισμό.

Με βάση την κείμενη νομοθεσία, οι διευθυντές/ντριες, προϊσταμένες/οι που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή και αρνούνται να συμμετέχουν στην αξιολόγηση δε δύναται να θεωρηθεί επ’ ουδενί, ότι υποπίπτουν σε πειθαρχικό παράπτωμα.

Με βάση την κείμενη νομοθεσία, οι διευθυντές/ντριες, προϊσταμένες/οι που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή και αρνούνται να συμμετέχουν στην αξιολόγηση δεν πρόκειται να αξιολογηθούν χωρίς τη συναίνεσήτους.

Διαβάστε περισσότερα:
Απαντήσεις Δντριας εκπαίδευσης σχετικά με την αξιολόγηση | ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ




 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου